March 12, 2018

Please reload

RECENT POSTS

TALL LIVING

February 23, 2018

1/1
Please reload

FEATURED POSTS

ARTISTIC CONCRETE

March 12, 2018

Shaun Lockyer Architects commissioned me to shoot this wonderful residential renovation, a mix of old and new with no apologies to make both sides blend seamlessly. In fact to a casual passer by, it would appear that there are two houses. But its what happens inside this dwelling that is truly inspirational both in the design, the build quality and the finishing touches to decor.

 

Architect : Shaun Lockyer Architect

Photography : Scott Burrows Photographer

 

Old and the new. The new concrete extension to the right is a total visual contrast to the restored Queenslander. Upper level glazed light wells fill the interior space with ample natural illumination.

 

 The main entry into the house clearly defines circulation decisions. Main stair element leads visitors to the upstairs living spaces, whilst sitting in behind the perforated brick feature wall a secondary games room hides. Forward access down the hall leads to utility areas, garage spaces and home office setups.

 

 Main stair element is a mix of off form concrete, brickwork and folded steel. Upper gantry areas lead into the older section of the house feeding the adult retreat section of the dwelling.

 

 Games room tucked in behind brickwork breezewall.

 

 The house is a visual feast of refined finishes, natural light, tasteful furniture elements and sublime artwork. Ample spaces have been allowed for in being able to house the client's artwork to be enjoyed around the house.

 

 Main living and eating spaces at the top of the stair case entry. Large sliding door openings increase indoor / outdoor relationships leading out to covered terraces and a rear landscaped court space.

 

 Kitchen elevation with a mix of raw concrete and brick with finished plasterboard ceilings and dark laminated joinery.

 

 One of the key features to this house is the use of sky lights, not only allowing natural light into interior spaces but to also break up the visual heaviness of concrete mass.

 

 Rear elevation with roof planters and a wonderful indoor / outdoor relationship. The transparency of the house from back to front is also a main feature of the layout and orientation.

 

 Hard surfaces are balanced with soft ones. Outdoor areas provide ample space for the families children to relax and play.

 

 Home office fitout downstairs provides maximum flexibility of work / family balance for the owners.

 

 Upper light well detail provides ample natural light egress into morning faced rooms.

 

 

COPYRIGHT NOTICE : All images appearing on this website are under the copyright ownership of Scott Burrows Photographer. You are not permitted to copy or share these images in any environments without the express permission of the photographer. Licensing fees may apply.

Share on Facebook
Please reload

FOLLOW ME
Please reload

ARCHIVE
  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
Please reload

CATAGORIES

  • Scott Burrows Photographer
  • S@scottburrowsphotographer